Snelle links:
 • 150jaar.hoek.be

 • klj.hoek.be

 • lg.hoek.be (Landelijke gilde)

 • kvlv.hoek.be

 • lrv.hoek.be

 • bin.hoek.be


 • Beeld - Carnaval 2009
  Binnen gebeuren van Denoek
  op vrijdag 17-1-2009

  Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de parochie St. Pieter in Calmpthoutschenhoek (nu Essen-Hoek), dankzij de ijver van Petrus Aerden en parochianen, werd gesticht.
  Dat willen we heel 2009 vieren.
  Er zijn verschillende activiteiten door het comité en de verenigingen gepland. De eerste activiteit waar aandacht gegeven werd aan het ontstaan van de parochie, was op het Binnengebeuren van de carnavalsvereniging “DENOEK”, op vrijdag 16 januari. Het binnengebeuren is al jaren een traditie van de wijk Hoek. Alle wijken van Essen komen samen in het Gildenhuis om een gezellige avond te verbroederen en te genieten van ludieke optredens en playbacknummers.
  Elk jaar komen ook de carnavalsvrienden van Ossendrecht naar Denoek, zo ook deze avond vielen ze om 22.00 binnen en kon de verbroedering echt beginnen. Ze hadden zelf een dweilband bij en die luisterde het begin van de avond op met carnavalsmuziek. De sfeer zat er gelijk al goed in. Daarna beeldde de carnaval van Denoek het scheppingsverhaal van Denoek uit :
  Op de eerste dag werd er water ‘weggeschept’, in plaats van ‘geschapen’, want op Den Hoek is er vooral grond en daarom moest het water weg. Op het liedje “Duiken in de zee” werd dit op een ludieke manier uitgebeeld. En God zag dat het goed was.
  Op de tweede dag werd het groen geschapen: bomen, planten en vooral gras (typerend voor Hoek) en op het liedje ‘Laat het gras maar groeien’ werd er een leuke act neergezet met veel groen. En God zag dat het goed was.
  Op de derde dag werden de dieren geschapen, vooral koeien en varkens. Op de muziek “Ne krul, in een staart” werd de zaal meegenomen in de ambiance. En God zag dat het goed was.
  Op de vierde dag werd het eerste gebouw op Denoek geschapen: DE KERK. Het liedje ‘Bim, Bam’ van Andere Van Duin werd goed in de verf gezet. En God zag dat het goed was.
  Op de vijfde dag is de Hoekenaar geschapen, de boeren en boerinnen. De boer en boerin waren vergezeld van verschillende dieren en op het liedje “Varkens geiten boerenkool” kwam er de carnavalssfeer goed in en God zag ook nu weer dat het goed was.
  Op de zesde dag werd het bier geschapen (heel belangrijk!!!) Op het liedje “Blikbier” werd de zesde leuke playback ten tonele gevoerd. En God zag dat het heel goed was.
  Op de zevende dag was het voor God een rustdag, maar de mensen van Denoek waren het daar niet mee eens en vonden dat het dan de dag was om te feesten en om carnaval te vieren. En dat doen ze nog steeds na 150 jaar. Met een polonaise door de zaal werd dit ludieke stukje over de schepping van Denoek afgerond.
  Mensen boven de 150 jaar mochten die avond gratis drinken en toevallig was er een koppeltje uit Ossendrecht die allebei ouder dan 150 jaar waren. En zo mochten ze dus de hele avond gratis drinken: ……water!
  Daarna werd er nog tot in de vroege uurtjes gefeest en carnaval gevierd. De LRV St. Pieter Hoek stond achter de tap en zorgde ervoor dat iedereen van de nodige drank was voorzien.

  Een goede start van het 150 jaar bestaan van de parochie St. Pieter Essen-Hoek en wij zullen u zo nog meer op de hoogte houden van de activiteiten die dit jaar gebeuren.
  Zo kan nog steeds de vlag besteld worden bij de leden van het comité 150 jaar parochie.
  Dit kan tot 15 februari dus wacht er niet te lang mee. Ondertussen is er begonnen met de restauratie van de kerk en de GSM mast is operationeel vanaf nieuwjaar. Allemaal activiteiten die dit jaar echt speciaal maken voor onze parochie.
  Zie ook de beelden van de wagens en de stoet in Essen


  Pagina reeds : 4172 keer bezocht

  Gemaakt en gesponsord door Whoosh.be © 2022